Hoe kunnen we helpen?

Peer grading – zelf feedback geven en krijgen van je mede-student/leerling

Je bent hier:
< Terug

Bij een opdracht waarbij je docent peer grading heeft ‘aangezet’, geven leerlingen/studenten feedback op elkaars teksten. Zo leer je niet alleen van het schrijven zelf of van de feedback die je ontvangt van je docent maar ook van het geven van feedback op het werk van anderen

Via de site en een bericht per e-mail krijg je vanzelf de melding dat er een tekst klaar staat voor je om na te kijken. Wanneer je naar de tekst gaat, zie je dit bovenstaande scherm.

Selecteer dat deel van de tekst waarover je iets wil zeggen of een observatie wil plaatsen. Vervolgens klik je op het icoontje in de menubalk bovenin. Daarna typ je jouw observatie over dit stuk tekst in het pop-up scherm. Het resultaat is een aantal observaties in de kantlijn die samen jouw feedback op deze tekst vormen. Een observatie kan positief zijn in de vorm van een compliment, kan kritisch zijn in de vorm van een verbeterpunt en kan neutraal zijn in de vorm van een open vraag of een suggestie voor een bron of voorbeeldtekst.

Wanneer je klaar bent met het geven van feedback op deze tekst, klik je op cijfer of scroll je naar het onderste gedeelte van de pagina. Je ziet dan het bovenstaande scherm.

Geef hier jouw algemene commentaar en eventueel een cijfer. Klik vervolgens op Klaarzetten om feedback te versturen om het proces voor jou als ‘peer’ af te ronden. Jouw docent gaat nu verder met het nakijkproces en kan de feedback die jij hebt gegeven zien en eventueel meenemen in de beoordeling. Ook de student/leerling aan wie je de feedback hebt gegeven, kan nu direct ook jouw feedback zien.

Let op!

Zodra je een document upload in de periode dat er peer grading plaatsvindt, kun je tijdelijk geen nieuw document inleveren. Dit is om het peer grading proces niet door de war te gooien voor student en docent (overschrijven van al nagekeken documenten etc.). Wanneer de peer grading fase eenmaal voorbij is, kan je als student weer documenten inleveren tot de einddatum waarna je docent hiernaar zal kijken.

Hoe geef je goede peer feedback?

4 tips om goede feedback te geven:

• Geef je feedback aan de hand van de beoordelingscriteria van de opdracht. Baseer je feedback hierop en refereer hier ook naar.
  • Geef duidelijke feedback; concreet en onderbouwd met argumenten
  • Laat je feedback suggesties voor verbeteringen bevatten. Geef dus goed aan waar je medestudent iets aan moet passen om het werk te verbeteren.
  • Ga met elkaar in gesprek over de feedback. Stel vragen wanneer de feedback niet duidelijk is.

Je gekregen peer feedback bekijken

Ga naar de nagekeken opdrachten vanuit het Dashboard. Klik de desbetreffende opdracht aan waarvan je de peer feedback (en feedback van je docent) wil bekijken.

Klik vervolgens op het menu rechts om te wisselen van de gegeven feedback van je docent naar dat van je mede- student of leerling.